Slideshow

NL /

English

Villa Ug

Location: Apeldoorn, The Netherlands



Modernization and extension of an existing bungalow; The existing home is reorganized with a new roof and improved insulation.  

Realization, 2010-2012


The roof of an existing bungalow is lifted and the program is reorganized. Partition walls are demolished and moved to create larger living spaces and attractive see throughs. By moving the kitchen, to what used to be a bedroom, a new dining kitchen with a visual connection to the garden is created. This new kitchen is located in the original extension at the back of the villa, with the new roof, this becomes a spatial dining area.      

   

In the alteration of the bungalow a lot of building materials are re-used, like the roof tiles and construction beams. This lowers

the environmental impact and the building costs. In July 2011 the exterior of the villa is completed.

 


Program:       Villa

Area:            160m2 floor area

Costs:           -

Client:           Private

Contractor:    Aannemingsbedrijf Mulder BV, Apeldoorn

Location:       Apeldoorn, the Netherlands


Old

New

Storage

Living

Kitchen

Bedroom

Bathroom

Entrance